Lotto vinster

En av flera anledningar till att allt fler väljer att spela på lotto är att vinsterna är helt otroliga. Många lotterier erbjuder jackpotvinster i mångmiljonklassen och det finns till och med lotterier där jackpotten når upp i miljardbelopp. Även om det så klart inte är alla vinster som är i den storleksklassen så lockar förstås möjligheten att kamma hem en jackpot i rekordstorlek.

Både stora och små vinster

När det gäller lotterier så finns det vinster i alla storleksklasser. Hur mycket du vinner beror dels på vilket lotteri du har valt men även på hur många rätt du får. lotto vinstVinstplanerna har nämligen ett flertal nivåer, vilket gör att du kan vinna små summor om du får några få rätt, medan du bara kan vinna en jackpot om du prickar in samtliga rätt. Om jackpotten kräver sju rätt, kan ofta även sex rätt ge en relativt stor utdelning, i synnerhet om du lyckas pricka in 6+1 rätt, det vill säga 6 ordinarie nummer och ett tilläggsnummer. Det har till och med hänt att näst högsta vinstnivån har gett miljonvinster. De lägsta vinsterna hamnar ofta på runt 20-30 kronor, vilket inte är mycket pengar, men det finansierar ofta spelet en vecka till åtminstone.

Vilka lotterier ger de största vinsterna?

Som spelare är du förmodligen intresserad av att få reda på vilka lotterier som ger de högsta vinsterna. Detta kan variera något från vecka till vecka, då jackpottarna kan växa till dess att någon vinner dem. Generellt finns det dock några spel som alltid ligger i topp på listorna över de högsta utdelade vinsterna.

PowerBall som är ett spel från USA har delat ut flera av de tio största vinsterna genom tiderna. Det här är ett lotteri där jackpotten ofta hamnar över 1 miljard och det här är definitivt ett av de spel som bör testas om du är intresserad av att jaga de riktiga storvinsterna. Om du är intresserad av ett europeiskt lotteri med riktigt stora vinster är EuroJackpot. Detta lotteri har du säkert hört talas om då det delats ut en hel rad fantastiska vinster de senaste åren, inte minst till glada spelare i vårt grannland Finland.

lotto jackpot

Bland de svenska lotterierna är kanske Svenska Spels flaggskepp Lotto med Drömvinsten det som allra flest känner till. Även här finns det riktigt stora vinster att tävla om, även om de inte kommer upp i samma nivå som vinsterna på exempelvis EuroJackpot och PowerBall.

Oavsett vilket av de stora lotterierna du spelar på så kan en jackpotvinst förändra ditt liv helt och hållet. En lottovinst kan göra dig ekonomiskt oberoende för resten av livet och eftersom det bara tar någon minut att lämna in ett spel kan du definitivt kosta på dig att spela någon gång ibland för att delta i dragningarna. Du kan lämna in en rad som du även kan prenumerera på. Den raden deltar då i dragningarna så länge du vill och det innebär att en vinst på lotto kan ramla in på kontot när som helst utan att det krävs någon mer insats från din sida.