Spela på sportsbetting

Ett alternativ till att spela på Lotto är att spela på sportsbetting. För någon som gillar spänningen kring att sitta med en lottokupong och följa dragningen så är betting på sport något som absolut ger en liknande sensation. 

Att spela på odds och sport

Att spela på odds kan man göra i stort sett i vilken sport eller tävling som helst. Man kan säga att ju större sport, desto fler odds-möjligheter. Utbudet på de olika spelsajterna varierar kraftigt, vissa har en stor sportsektion, andra en betydligt mindre.  För att ta del av alla spel på sport som finns att tillgå så är det första man för göra att surfa in ett på online casino och därefter välja deras sektion för sport och odds. Sen börjar det roliga. 

De vanligaste sporterna på spelbolagen i Sverige är

spela på sport
 • Fotboll
 • Ishockey
 • Handboll
 • Basket
 • Tennis
 • Golf
 • Cykling
 • Trav

Listan kan göras väldigt mycket längre men det bästa är att veta att här finns något för alla. Även för de som inte är några sportnördar och ser alla matcher och tävlingar. Till alla stora tävlingar och turneringar som VM, EM, OS, NBA, NFL, NHL och så vidare så erbjuds det fullt med odds att välja på. 

Vad är ett odds?

Ja till att börja med kanske vi ska förklara vad ett odds är. Det är sannolikheten som spelbolagen ger att ett visst utfall i en viss match sker. Vi tar ett enkelt exempel. Sverige ska möta Italien i fotbolls-VM. Oddset på att Sverige vinner är 3.40, att det blir oavgjort 2.80 medan italiensk vinst ger 1.65. 

Vad säger oddsen? Jo att Italien är favoriter i den här matchen. Spelar man på Italien och de vinner får man 1.65 x sin insats. Spelade du 1000 kr så får du tillbaka 1650 kronor, du vinner 650. Oavgjort är mer osannolikt, så där får du 2.8 gånger din insats. På 1000 kr innebär det 2.800 kronor. Och skulle Sverige vinna, vilket är det mest osannolika så får du ut hela 3.400 kronor om du satsade 1000. 

spela på fotboll

Unsplash 

Att tippa som experterna

Oddsen fungerar på samma sätt, oavsett sport eller om det är lag eller individuella idrottare. Man kan också tippa vinnaren av Wimbledon, Champions League, NHL, Tour de France, vem som vinner skytteligan i fotbolls-VM, US Masters i Golf mm. 

Sedan finns det också liveodds, som ökar spänningen ytterligare eftersom man kan tippa under pågående tävling/match. 

Något som också är riktigt bra är att man inte behöver vara expert själv i alla sporter för att lägga tips. Man kan “rygga” någon expert. Det vill säga man läser speltips från experter och sedan tippar man efter expertens råd. Inom trav finns Harry Boy, som är en kupong som en expert har lagt, där man helt enkelt köper samma rad som travexperten. 

Övriga sporter och event att spela på

Ja om man vill prova något annat än de klassiska sporterna som vi gått igenom ovan så finns det massor av andra sporter att tippa på. Spelbolagen får sina odds levererade från hela världen och därför kan du bland annat spela även på:

 • Dart
 • Formel 1
 • Cricket
 • Greyhound racing
 • E-sport

Man kan även spela på andra saker. Såsom Melodifestivalen, Lets Dance-vinnare, vem som vinner nästa riksdagsval och en massa annat spännande. Kort sagt, gillar man spänningen med att spela på lotto så är sportsbetting ett riktigt bra alternativ.