Största lottovinsterna

Att det går att vinna storkovan på lotterier har du nog inte missat, men har du någon koll på hur stora belopp som faktiskt har delats ut? De flesta blir häpna när de inser hur stora lottovinster faktiskt kan vara. Visste du till exempel att det finns lotterier som erbjuder vinster i miljardklassen?

Vilka är de största vinsterna som delats ut?

Det är de amerikanska lotterierna som ligger i topp när vi tar en titt på de största lotterivinsterna som delats ut. PowerBall och MegaMillions heter de två lotterier storvinster lottosom innehar samtliga tio platser på tio-i-topp över utbetalda vinster. 2016 delades bland annat en vinst ut på PowerBall som gav vinnarna 1,6 miljarder dollar att dela på. Vid tillfället fanns tre vinnare som alltså fick dela på denna helt otroliga summa. Detta är dock inte den enda stora jackpot som utfallit på just PowerBall. På topp tio-listan hittar vi även flera andra vinster från just detta lotteri. 2013 delades till exempel 590 miljoner dollar ut och året innan utföll en jackpot på 587 miljoner dollar. Även dessa båda kommer upp en bra bit över miljarden översatt till svenska kronor, faktum är att den som lyckas kamma hem en sådan vinst får in flera miljarder kronor på kontot.

Även MegaMillions har flera vinster på topplistan över utbetalda vinster. 2012 delades en jackpot på 656 miljoner dollar ut och året efter betalades en ny jackpotvinst ut på 648 miljoner dollar. Omräknat i svenska kronor fylldes bankkontot på med flera miljarder kronor även när dessa vinster betalades ut.

Inga dåliga vinster på europeiska lotterier

Även om europeiska alternativ som EuroJackpot och Lotto med Drömvinsten inte klarar att kvala in på topp tio över utbetalda vinster, så är det absolut inga dåliga vinster att tävla om där heller. På EuroJackpot lyckades till exempel en tysk kvinna kamma hem en jackpot motsvarande 922 miljoner kronor så sent som i början av sommaren. En lika stor vinst gick till Finland tidigare i vår. Dessa hamnar i topp över utbetalda vinster på EuroJackpot, men även många andra fantastiska vinster har delats ut till spelare i olika europeiska länder.

En vinst som förändrar livet

Oavsett om du spelar PowerBall, MegaMillions eller EuroJackpot kan ditt liv förändras radikalt om du lyckas pricka in samtliga rätt på lottokupongen. En jackpotvinst innebär att du får in flera hundra miljoner kronor, ja ibland till och med över en miljard, på kontot. Med de pengarna på sparkontot kan du leva ditt liv precis som du alltid drömt om rent ekonomiskt och du har tillräckligt för att du ska kunna unna dig ett liv i lyx och samtidigt spara undan gott om pengar.

lottovinst

Om du väljer att spela på en lottosajt kan du vanligtvis se när nya rekordvinster har delats ut på olika lotterier, då det brukar finnas en nyhetssida på dessa spelsajter. Du kan naturligtvis även hålla koll på vilka nivåer de olika jackpottarna är uppe i för stunden, och kan med hjälp av detta bestämma dig för vilka jackpotvinster du ska satsa på att vinna just denna vecka. I väntan på att dra hem storvinsten så testa gärna några av de patienser (kortspel för en) som vi tipsar om i denna artikel, patiens idioten och golf.