Svenska lotterier

I och med att det numera går att spela lotto online är du som svensk spelare inte längre begränsad till att enbart spela på svenska lotterier. Många tycker dock ändå att det är intressant att se vilka lotterier som är svenska, i synnerhet som vinsten från dessa går till olika typer av välgörenhet då lotterier i Sverige bara får arrangeras av ideella organisationer. Det finns många olika svenska lotterier, varav vissa är riktigt stora och kända. Här tittar vi lite närmare på några av dem.

Ett känt lotteri vars dragningar visas på TV

Du har säkert hamnat framför en lottodragning på TV vid några tillfällen och då är det Lotto med Drömvinsten från Svenska Spel du har hamnat framför. Det är svenska lotteriertroligen det enskilt mest kända lotteriet i Sverige och även det spel där de största vinsterna delas ut. Här kan du vinna drömvinsten om du lyckas pricka in 7 rätt + minst två rätt på Joker. Det är naturligtvis inte lätt att vinna, men det finns de som har lyckats och de har då fått en rejäl påfyllning på kontot. Det går naturligtvis att vinna gott om mindre vinster också, och ibland går det att komma upp i miljonvinster även om du inte lyckas vinna just Drömvinsten.

Postkodlotteriet visas också på TV

Ett annat lotteri som den svenska publiken har blivit bekant med de senaste åren är svenska Postkodlotteriet. Även delar av detta lotteri tv-sänds så att de som deltar, och även andra, kan se vilka fina vinster som delas ut. Något som gör det här lotteriet lite extra uppskattat och roligt är att det förutom pengavinster även delas ut en mängd andra vinster varje månad, så som cyklar, handdukar, köksredskap och bilar för att nämna några. Detta gör att många har chansen att bli vinnare och den som fortsätter delta i lotteriet under en längre period kan ha turen att vinna flera gånger. Även om det inte handlar om storvinster så gör det förstås att det känns mer spännande att delta.

Andra välbekanta lotterier

Utöver de två ovan nämnda lotterierna finns det flera andra lotterier som också är både välkända och omtyckta. Dit hör bland annat Kombilotteriet och Miljonlotteriet men det finns även ett flertal andra. På flera av dessa lotterier är det möjligt att vinna allt från pengar till resor och varje månad dras en rad lyckliga vinnare.

Störst chans att vinna har du naturligtvis om du spelar på flera lotterier samtidigt och det är enkelt att spela både på svenska lotterier och utländska lotterier. lottoPostkodlotteriet behöver inte förnyas online. Där tilldelas du ett lottnummer och behöver inte spela på några specifika nummer. Du får sedan ett meddelande om du vinner något. Du behöver med andra ord inte göra något alls förutom att registrera dig som spelare, välja antal lotter och se till att det finns pengar på ditt konto. Även vissa av de andra lotterierna fungerar på detta sätt. Lotto med Drömvinsten går däremot ut på att du ska välja ut ett antal nummer som sedan behöver dras i dragningen för att du ska kunna vinna.