Bidra till välgörenhet vid spel på svenska lotterier

Vill du roa dig och samtidigt känna att du bidrar till en god sak? Då kan spel på lotterier definitivt vara något för dig. I Sverige är det nämligen så att det enbart är ideella organisationer som får anordna lotterier och lotterierna har i sin tur förmånstagare, det vill säga föreningar och organisationer som får ta del av överskottet. Lotterier har därför varit till stor nytta för många organisationer.

valgarenhet lotto

Exempel på förmånstagare

Olika lotterier har olika förmånstagare och om du är intresserad av att välja vilken typ av verksamhet du vill stödja kan du naturligtvis läsa på om de olika bingolottolotterierna och välja ett lotteri som har förmånstagare som du gärna vill ge ditt stöd till. Folkspel anordnar till exempel flera kända spel, däribland BingoLotto. Förmånstagarna är olika föreningar, vilket gör att den här typen av lotteri är perfekt om du vill stödja barn- och ungdomsidrott. Postkodlotteriet ger sitt överskott till ett 50-tal organisationer, däribland Alzheimerfonden, Amnesty International, Friends och Hjärnfonden. På deras webbsida kan du se samtliga förmånstagare och besluta dig för om du vill ge ditt stöd till dem genom att spela på deras lotteri.

 

Vinn och stötta

Att du bidrar till olika organisationers viktiga arbete är en mycket positiv aspekt av spel på lotterier. Att du dessutom ger dig själv chans att vinna enorma prispengar är naturligtvis ytterligare en fördel. Det finns gott om spelare som har lyckats bli mångmiljonärer tack vare sitt lottospel och då känns det naturligtvis extra bra att du stödjer välgörande ändamål samtidigt som du ger dig själv chansen till en kraftigt förbättrad ekonomi. Fördelarna med lotterier är många, och det är förstås en bidragande orsak till att fler och fler väljer att ägna sig åt just den här typen av spel istället för mer tidskrävande och kostsamma alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *